24. apr. 2010

Min skøyer ❘ ♡ ❘ guttTatt noen bilder av skøyeren min, irriterer meg at noen ganger ser bildene på blogger ut til å ha skikkelig dårlig oppløsning, de blir litt kornete, de er jo egentlig sylskarpe :( Kanskje jeg gjør noe feil når jeg publiserer de?

15 kommentarer:

Fotograf Henrik Kreilisheim sa...

Så herlige bilder fulle av liv, Charlotte! Ordentlig nydelige, som alltid!

Jeg tror årsaken til at bilder iblandt kan se kornete ut, har med oppskarping i forhold til størrelsen på bildet å gjøre. Og også dersom bildet forandrer størrelse etter oppskarping, det vil nesten alltid gjøre bildet kornete. Hva er prosessen din når du legger ut bildet på nettet?

Det beste tror jeg er å redigere det, deretter forminske det til riktig webstørrelse, og så som aller siste steg oppskarpe. Men dette gjør du sikkert allerede.. Kanskje det kan ha noe med hvordan bildene blir behandlet av html-kodingen på bloggen? Om de blir satt til riktig størrelse i forhold til den faktiske størrelsen?

Fru Fly * Heidi sa...

Herlige bilder, han ser ut som en skøyer ja!♥ Jeg vet ikke hvordan du gjør det nå ang. bilder, men jeg poster mine bilder som png-filer, synes det er stor forskjell på det og jpeg. Ellers fikk jeg tips at Gry (Aryea lille side) å bruke save for web i Photoshop, da ser også kvaliteten bra ut. God helg:)

Fotograf Trine Bjervig sa...

Fine bilder Charlotte - og kjekk gutt :)
Jeg hadde ikke lagt merke til det hvis du ikke hadde skrevet det, men jeg ser at de kan se litt uskarpe ut. Jeg har ikke noe annet råd en det Henrik skriver. Men jeg her sett det hos meg selv også noen ganger, og jeg vet ikke hva det kommer av. Følger med her og ser om noen har en god forklaring!

God helg :)

Anne sa...

Tanken har nok jeg også tenkt faktisk, for det kan bli litt skuffende når de kommer inn i blogger ja. Fargene, reagerer nå litt på dem innimellom også jeg da..., sier som Trine, skal følge med på hva som skrives av fornuftige ord her.

Gutten var jo toppers da, lekne uttrykk!!

Unknown sa...

Welcome to blogger ;) jeg vet.. det er såå irriterende. Save for web blir alltid gjort, men det går på fargen.
Det er faktisk en del bilder jeg ikke har lagt ut på grunn av dette... men men, det er nok de som eier bildene som ser det mest:) super bilder.. see you tomorrow

Drea sa...

Nydelig han er! :)

NL sa...

Så herlige med slike skøyeraktige bilder med masse liv!
Jeg er heller ikke fornøyd med blidene mine på bloggen. Si gjerne ifra om du finner løsningen ;)

Ha en deilig dag!

Bente bm-foto sa...

Jeg skjønner hva du mener og håper du finner løsningen. Tage er jo en skikkelig skøyer og en kjekk gutt. Nok en gang kule og fine bilder;)

mi-rachel sa...

skjønnas!
og veldig lik sin mor?

Ruben Hestholm sa...

Tøffe bilder!

Jeg irriterer meg også over at bildene blir kraftig forringet når de blir publisert på Blogger. Jeg har prøvd alle mulige varianter, men Blogger roter det til uansett hva jeg prøver på..... Og jeg har også som Tanja, lagt ut bilder, for så å fjerne de etterpå...

Men men... disse var uansett toppers! GOD HELG!

Helene sa...

Kvaliteten blir redusert når de laster dem opp her fordi de ikke er av samme fil type som blir best i forhold til siden

Charlotte - FO² sa...

Tusen takk for mange svar her :)
Når jeg skal legge ut bilder på siden, reduserer jeg størrelsen akkurat så stor den skal legges ut på bloggen, så skarper jeg dem evnt. opp hvis det er nødvendig, men det er skjeldent. Så Lagrer jeg for web & devices i ps. Men det er kanskje i den siste etappen jeg gjør noe galt, eller at blogger ikke er helt god som flere foreslår her... Neste gang skal jeg prøve png. som Frufly gjør. Hvilken filtype foreslår du da evnt. Helene?

Ha en strålende søndag alle sammen! :)

HansHB sa...

Flotte bilder av fotogen sjarmtroll!!
Kjenner problemet og tror noe ligger i bloggsystemet....irriterende!!
Får best resultat med save for web i PH. Men, også herfra kan det skje rare ting...

Sagatun sa...

Flotte bilder av Bølla
Liker vinkelen og lyset i de:)
Da fikk liksom jeg sagt noe smart også:)
Go Søndag frue

Rune A Karlsen (Bildebloggen) sa...

Bildene av han var stilige, en skøyer det der :) Blogger komprimerer bildene før de legges ut, uansett om man vil eller ikke, og det tar helt klart minst 30% av kvaliteten har jeg sett. Vil helle anbefale å kjøre på egen server og med WP, langt mindre slike problmer med det. Samt at man har full kontroll på hele siden sin, og hvor bildene blir av.

Legg inn en kommentar